Sparta wil met Calabro naar Eredivisie

André

Sparta Rotterdam heeft Sandro Calabro voor de komende anderhalf jaar vastgelegd, meldt de club op de officiële website. Calabro speelde voor het laatst bij het Zwitserse Sankt Gallen, waar zijn contract in januari werd ontbonden.

"Met de komst van Sandro Calabro geven we de selectie per direct een extra impuls. Maar we kijken ook vooruit naar volgend seizoen. Sparta maakt gebruik van gehuurde spelers en er zijn aflopende contracten in de selectie", zegt algemeen directeur Wiljan Vloet.

"Mede door het vertrek van Joshua John was er ruimte voor een aanvaller in de selectie. Dit was het moment waarop we konden toeslaan." Hoofdtrainer Michel Vonk is ook zeer tevreden met de komst van Calabro. "Een speler met kwaliteiten en scorend vermogen. Hij heeft zich niet alleen op dit niveau bewezen, maar ook in de Eredivisie."

Sandro Calabro (28) speelde in het verleden voor ADO Den Haag, FC Utrecht, FC Volendam, Helmond Sport en VVV-Venlo. Met de komst van de nieuwe spits wil Sparta de jacht op FC Zwolle verder doorzetten. De Rotterdammers hebben nog maar drie punten minder dan de koploper van de Jupiler League.