Quantic Dream toont nieuwe tech demo

Yaksha

Kara, dat is de codenaam voor de nieuwe tech demo van Quantic Dream wat de basis is voor een volgend project dat exclusief in ontwikkeling is voor Sony. Het filmpje laat zien dat de PlayStation 3 nog lang niet afgeschreven is. De tech demo zelf is gesitueerd in een futuristische omgeving wat niet betekent dat er geen plaats meer is voor diepgaande emoties.

Het filmpje toont een androïde genaamd Kara die via een geautomatiseerd proces gebouwd wordt en een controle ondergaat op eventuele fouten. Deze draait in real-time op een PlayStation 3 maar is niet direct gerelateerd tot het spel dat Quantic Dream aan het ontwikkelen is voor Sony. Dit filmpje moet je eerder zien zoals er eerder een tech demo voor Heavy Rain verschenen is genaamd The Casting. The Casting is uiteindelijk gegroeid tot wat wij allemaal kennen als Heavy Rain

In een interview met Eurogamer heeft David Cage het ondermeer over wat hij wil bereiken met het ontwikkelen van spellen:

"Ik heb interesse in de verkenning van het menselijke aspect. Dat maakt niet uit of dat in het verleden, heden of toekomst afspeelt. Het gaat allemaal om menselijke wezens, emoties en relaties. De manier hoe we liefde en haat ervaren, dat is wat ik wil verkennen. Al de rest is enkel maar achtergrondopvulling."

Met een kleine referentie geeft Cage wel aan wat we kunnen verwachten van zijn volgende spel:

"Wat wij proberen te creëren is interactief entertainment voor een volwassen publiek. We doen ons niet voor alsof wij slimmer zijn dan de rest maar er zijn zoveel spellen die beperkt zijn in hun aanbod van entertainment dat wij enkel iets proberen te maken voor een meer volwassen publiek."

Speciaal voor jullie ben ik ook op zoek gegaan naar de tech demo voor Heavy Rain, die vind je helemaal onderaan. Zo zie je ook ineens het verschil met vijf jaar geleden.