Guidolin: "Wij zullen compact moeten spelen"

Wessenator

Udinese-trainer Fransesco Guidolin is onder de indruk van het AZ van trainer Gertjan Verbeek. De oefenmeester zal zijn ploeg verdedigend gaan opstellen.

De trainer begint tijdens de persconferentie met een opmerkelijke vergelijking. "Udinese is geen Barcelona. Het is dus niet raar dat wij weinig Europese uitwedstrijden winnend hebben afgesloten", reageert de trainer. "Pas als je Barcelona of Real Madrid bent, is zoiets vreemd. Van Udinese mogen mensen geen wonderen verwachten. De goede prestaties die we bijna jaarlijks boeken zijn eerder verrassend."

Guidolin is onder de indruk van het Nederlandse voetbal en ook van de tegenstander van donderdag. "Mijn favoriete speler was Johan Cruijff, en Marco van Basten is de beste spits die ik ooit heb gezien. AZ is een ploeg die de Nederlandse voetbalstijl goed hanteert. Ze spelen aantrekkelijk voetbal en hun organisatie is goed."

De keuzeheer verwacht dat zijn ploeg niet op de aanval zal gaan spelen. "Wij zullen compact moeten spelen. Verdedigend? Ach, zelfs in wedstrijden die we met één spits speelden hebben we doelpunten gemaakt."