McClaren: "FC Twente wil nog meer bereiken"

Sjors (Sj0rSz)

FC Twente begint morgenavond , net als PSV en AZ, aan de achtste finales van de Europa League. De ploeg uit Enschede neemt het in de Grolsch Veste op tegen Schalke 04. Trainer Steve McClaren en middenvelder Willem Janssen blikten eerder vandaag vooruit.

McClaren noemde Schalke 04 tijdens de persconferentie favoriet voor de zege. "Wanneer je naar de kwaliteiten van Schalke 04 kijkt en naar de grootte van de club, dan horen zij thuis in deze fase van de Europa League", aldus de Brit. "Ze hebben met Huub Steven een trainer die de UEFA Cup won. Hij weet wat het is om in Europa te spelen."

Vier jaar geleden speelden FC Twente en Schalke 04 in het kader van de UEFA Cup ook al tegen elkaar. Destijds wonnen de Tukkers met 2-1. "De sfeer bij die wedstrijd was ongekend. Een geweldige voetbalsfeer. Dat zal morgen denk ik weer het geval zijn", aldus McClaren, die overigens benadrukte dat de verschillen zijn toegenomen. "Destijds waren we een ‘kleine’ club en nu zijn we een gerespecteerde club in Europa. Dat wilde FC Twente bereiken. Nu we tot hier zijn gekomen willen we ook meer bereiken. Plaatsing voor de kwartfinale van de Europa League is voor FC Twente een grote prijs."

Janssen is aan zijn eerste seizoen in Europa bezig. De middenvelder kwam vorig seizoen over van Roda JC en had in het begin moeite met de omschakeling. "Je speelt in korte tijd veel wedstrijden tegen grote clubs en dan is het belangrijk dat je er dan ook weer staat. Dat is in het begin wennen, maar nu weet je wat er van je gevraagd wordt. Zondag wonnen we dan wel van PSV, nu wacht Schalke 04. Opnieuw een uitdaging tegen een grote club. Het is bovendien makkelijker om daar mee om te gaan als je als ploeg in een goede fase zit, dan is het fijn om veel duels te spelen."