Verbeek: "Udinese op basis van begroting favoriet"

Sjors (Sj0rSz)

AZ begint vanavond tegen Udinese aan de achtste finales van de Europa League. Gisteren blikten trainer Gertjan Verbeek en Dirk Marcellis vooruit op de wedstrijd tegen de Italianen, die in eigen land op de vierde plaats staan.

"Udinese draait op twee derde van de competitie bovenin mee in de Serie A. Ze staan acht punten achter op koploper AC Milan. Dan heb je gewoon een goede ploeg", was de duidelijke taal van Verbeek. "Ik geloof dat ze wel 45 spelers onder contract hebben staan. Wat dat betreft zijn AZ en Udinese niet met elkaar te vergelijken. Kijkend ook naar hun begroting, zijn zij favoriet."

Verbeek was afgelopen weekend in Italië om met eigen ogen de wedstrijd tussen Udinese en Atalanta Bergamo te bekijken. "Het werd 0-0. Een wedstrijd in een niet al te hoog tempo met niet veel kansen. Maar ik ben er wel wijzer van geworden. Bijvoorbeeld over de formatie waarin ze spelen. Dat wisten we al wel, maar je wilt het toch graag zelf zien. Het was herkenbaar."

Marcellis is binnen de selectie van AZ de man met de meeste Europese minuten achter zijn naam. De voormalig speler van PSV kijkt hoe dan ook uit naar het treffen met Udinese. "In het begin van dit toernooi speelden we tegen onbekende clubs. Het is leuk om nu tegenover zo’n mooie club als Udinese te staan."