APPM-ploeg door tot Sochi 2014

Peterselieman

De APPM-schaatsploeg zal in ieder geval doorgaan tot en met de Olympische Spelen van 2014 in Sochi. Het consultancybedrijf zal het sprintteam van Gerard van Velde blijven ondersteunen met het bescheiden bedrag dat het team ook nu ter beschikking heeft.

De ploeg die onder meer Michel Mulder, Sjoerd de Vries en Hein Otterspeer in de gelederen heeft kan van dat bedrag niet rondkomen, waardoor aanvullende sponsoren noodzakelijk zijn. Ondanks het geringe budget boekt Van Velde wel successen met zijn ploeg door op internationaal niveau regelmatig het podium te behalen.

APPM-directeur Piet Brandjes vindt dat de ploeg één miljoen euro op jaarbasis zou moeten krijgen, maar weet dat zijn bedrijf dat bedrag nooit kan geven. "Letterlijk verdienen de mannen meer, maar dat kunnen wij ze niet bieden. Als een ander bedrijf die prijs wel kan en wil betalen, gunnen wij ze dat van harte en doen we graag een stapje terug."

De ploeg, samen met Team Anker en de Schaatsacademie in Groningen verenigd in het overkoepelende iSkate, is nog in onderhandeling met andere sponsoren. Eén van de gegadigden is Flynth dat de APPM-ploeg dit jaar ook al ondersteunt.