Kruys: "Ik respecteer het besluit"

Boris (borisz)

Gert Kruys werd dinsdag de laan uitgestuurd bij FC Volendam. De trainer had zijn ontslag niet zien aankomen.

De 50-jarige coach wist Volendam niet verder te helpen dan de dertiende plaats. Hij had het gevoel dat er meer in had gezeten. "Ik heb zelf het idee dat we de play-offs nog zouden redden", zegt de trainer woensdag in de Telegraaf. "Dat we na de winterstop slecht hebben gevoetbald en weinig punten hebben gehaald, realiseer ik me ook wel. Dat mensen dan ontevreden worden, weet ik ook. Ik respecteer het besluit van het bestuur."

Het moment van ontslag kwam een dag na de remise tegen koploper FC Zwolle. Het bericht kwam hard aan bij de coach. "Omdat ik het niet meer verwachtte", vervolgt Kruys. "Begrijp me goed, ik heb nog steeds een uitstekend contact met voorzitter Henk Kras. Maar ik heb hem zelf aangegeven, dat de trainer - ik dus - eruit moest als die een obstakel vormde. Dat was tot voorkort niet het geval. Omdat we tegen FC Zwolle goed speelden en in de wetenschap dat een aantal geblesseerde spelers snel terugkomt, denk ik dat het lek boven is."

Kruys zoekt niet naar excuses. "Maar het speelt wel mee dat ik eerder al heb aangegeven na dit seizoen niet door te gaan. Het gevoel tussen de spelers en mij was een tijdje wat weg. Waarbij het meespeelt dat ik bij mijn komst met een aantal jongens in de clinch heb gelegen. FC Volendam was destijds net zestiende geworden in de Jupiler League en de omstandigheden waren niet makkelijk. Bovendien kan een trainer er maar elf opstellen en maak je bij de reserves weinig vrienden. Maar uit de meeste telefoontjes die ik na mijn ontslag van mijn spelers kreeg, bleek er nog wel een groot draagvlak om aan te blijven."