Woody Allen gaat gigolo business in

dekatophetspek

Het is meer dan tien jaar geleden dat Woody Allen voor het laatst als acteur te zien was in een film die niet door hemzelf geregisseerd wordt. De Oscarwinnaar gaat een rol spelen in de film Fading Gigolo, geschreven en geregisseerd door John Torturro. 

Sofia Vergara (Modern Family) is nog in onderhandeling voor een bijrol in de film. Ook Sharon Stone zal in één van de hoofdrollen te zien zijn. Fading Gigolo wordt geproduceerd door Jeffrey Kusama-Hinte (The Kids Are All Right). Woody Allen won een Oscar voor zijn script voor Midnight In Paris.

Torturro en Allen spelen twee vrienden die vanwege financiële problemen besluiten om als gigolo te gaan werken. Ze trekken daarbij al snel de aandacht van de Joodse gemeenschap waarin de twee mannen leven. Het tweetal gaat werken onder de schuilnamen Virgil en Bongo, waarbij Allen als pooier flink verdient aan Torturro's karakter totdat hij verliefd wordt op een oude Joodse weduwe. Wie de rol van de weduwe gaat spelen is nog onbekend.

Stone speelt Allen's dermatoloog (huidarts) die Torturro inhuurt om met haar de koffer in te duiken. Vergara speelt een rijke vrouw die uitgekeken is op haar huwelijk en interesse heeft voor een triootje met Torturro en Stone. Opnames voor de film zullen aanvangen in april.

De laatste keer dat we Allen in een door iemand anders geregisseerde film zagen was in 2000 in Alfonso Arau's komedie Picking Up the Pieces. Daarnaast had de acteur een cameo in de film Company Men van Peter Askin en Douglas McGrath. In die laatste film was John Torturro ook te zien. Woody Allen is ook te zien in zijn eigen nieuwe film, Nero Fiddled, die in juni zal uitkomen. Torturro schreef, regisseerde en produceerde eerder de musical Romance & Cigarettes en de documentaire Passione over de muzikale wortelen en invloeden van de stad Napels in Italië. In 1986 was de acteur als schrijver te zien in Allens film Hannah And Her Sisters.

Fading Gigolo draait vanaf 2013 in de bioscoop.