[Upd] 'Transfer Tadic naar FC Twente niet rond'

Sjors (Sj0rSz)

Dusan Tadic speelt vanaf volgend seizoen voor FC Twente. Dit heeft Johan Derksen zojuist bekend gemaakt in Voetbal International. FC Groningen, waar de middenvelder nu nog onder contract staat, ontvangt een transferbedrag van 7,7 miljoen euro.

Tadic begon zijn carrière als voetballer bij het Joegoslavische Vojvodina Novi Sad en speelde daar 107 officiële wedstrijden. Daarin trof de voetballer 29 keer doel. Voorafgaand aan de start van het seizoen 2010/2011 diende FC Groningen zich aan, waar hij nu aan zijn tweede seizoen bezig is.

In de winterstop gingen er ook al hardnekkige geruchten over een op handen zijnde transfer van Tadic naar FC Twente. De kogel was bij het sluiten van het window nog niet door de kerk, maar nu speelt de Serviër in het nieuwe seizoen alsnog bij de Tukkers.

Update:

FC Groningen noemt de transfer van Dusan Tadic naar FC Twente klinklare onzin. Hans Nijland, algemeen directeur van de Groningers, heeft dit aan RTV Noord laten weten.

"Het is ongelooflijk, een transfer is niet aan de orde. Dit is volstrekte onzin. Twente heeft eerder al hun interesse kenbaar gemaakt in Tadic, maar er is geen sprake van een deal. Dit is een broodje aap verhaal. We zijn niet eens in gesprek. Overigens sluit ik niet uit dat Twente zich op termijn weer meldt voor Tadic."

Fardau Wagenaar, FC Twente-watcher voor TC Tubantia, heeft inmiddels geïnformeerd bij Joop Munstermann, algemeen directeur van de Tukkers. Hij heeft ook ontkend dat de transfer al rond is. "Munsterman en Van der Laan laten beide weten dat ze hem echt willen, maar niet rond zijn. En dat Derksen 'onzinbedragen' noemt", laat ze op Twitter weten.


Tadic volgend seizoen naar FC Twente (Foto: Pro Shots)