[SerieA] Roma verliest na rood Stekelenburg weer van Lazio

Peterselieman

Maarten Stekelenburg zal ook aan zijn tweede Romeinse derby geen goede herinneringen overhouden. De Nederlandse doelman van AS Roma werd in de beladen wedstrijd tegen stadsgenoot Lazio Roma al na zeven minuten van het veld gestuurd. In ondertal verloor AS Roma dit seizoen voor de tweede keer met 2-1 van Lazio.

Stekelenburg haakte na zeven minuten Miroslav Klose en moest die actie bekopen met een rode kaart en een strafschop tegen. De Braziliaan Hernanes benutte vervolgens de penalty.

De thuisploeg had echter een snel antwoord paraat via Fabio Borini. Na 62 minuten bracht Stefano Mauri Lazio voor de tweede maal op voorsprong. In de slotfase zette AS Roma nog alles op alles om een tweede nederlaag tegen de rivaal af te wenden, maar twee kopballen van clubicoon Francesco Totti misten scherpte.

Lazio liep door de zege twee punten uit op nummer vier Udinese, dat in eigen huis niet verder kwam dan 0-0 tegen Atalanta Bergamo. Ook het duel Lecce - Genoa eindigde onbeslist: 2-2. Fiorentina won verder met 2-0 van Cesena, terwijl Siena Cagliari oprolde met 3-0.

Nummer vijf Napoli won met 2-1 bij Parma. Edinson Cavani speelde een belangrijke rol met een goal en een assist. De Uruguayaan miste vijf minuten voor rust een strafschop, maar reageerde attent op de rebound. Nadat Cristian Zaccardo dertien minuten voor tijd gelijkmaakte, stelde Cavani zijn kompaan Ezequiel Lavezzi even later in staat de winnende treffer te maken.


Roma verliest na rood Stekelenburg weer van Lazio (Foto: Novum)