[Six Nations] Gelijkspel tussen Frankrijk en Ierland

Frank (franklop)

De inhaalwedstrijd in de Six Nations tussen Frankrijk en Ierland is geëindigd in een 17-17 gelijkspel. De Fransen wisten in de tweede helft een elf punten achterstand goed te maken en bleven zo in de race voor de titel.

Ierland begon sterk aan het duel en kwam op voorsprong door een interceptie van Tommy Bowe, die dat beloonde met een try. Frankrijk kon daar weinig tegenover stellen, al wist Morgan Parra wel twee penalties te benutten voor de rust.

Ierland zorgde daardoor wel voor een primeur bij de rust, want mede door een nieuwe try van Bowe en gemaakte conversies en penalties door Jonathan Sexton stond het voor het eerst bij rust voor (6-17) in een uitduel tegen Frankrijk.

Na rust was alles anders. Al na tien minuten hadden de Fransen de aansluiting weer gevonden. Na een penalty van Parra, wist Wesley Fofana een try te maken en de stand op 14-17 te brengen. Een nieuwe penalty van Parra zorgde voor een gelijke stand.

Daarna wisten de Ieren zich enigszins te herpakken en wisten ze weer de aanval te zoeken. Het leidde echter niet tot een score van de uitploeg. De Fransen kwamen ook niet meer tot scoren, waardoor het treffen in een gelijkspel eindigde. De Fransen staan hierdoor tweede in de stand, één punt achter Wales. Op de laatste speelronde over twee weken staan de Fransen en Welsh tegen over elkaar.