Jong Oranje doelpuntloos gelijk in Schotland

André

Jong Oranje heeft zich woensdagavond niet kunnen revancheren voor de nederlaag tegen de leeftijdsgenoten van Schotland van afgelopen november. In het St. Mirren Park in Paisley werd het 0-0. Nederland blijft door dat resultaat wel koploper van groep 10 met tien punten uit vijf wedstrijden, op een punt gevolgd door de Schotten. De tien groepswinnaars en de vier beste nummers twee plaatsen zich voor de playoffs.

Jong Oranje verloor in november met 2-1 van de Schotten, maar wekte niet de indruk zich graag voor die nederlaag te willen revancheren. In een matige eerste helft had de apathische ploeg van Cor Pot weliswaar een veldoverwicht en meer balbezit, tot veel kansen leidde het niet. Lerin Duarte kreeg de beste mogelijkheid, maar schoot hoog over. Op slag van rust liet ook Leandro Bacuna een goede kans liggen.

In de tweede helft was het spelniveau aan beide kanten niet veel beter. Van spits Nacer Barazite ging nog enige dreiging uit. De speler van AS Monaco was ook bij Nederlands enige twee gevaarlijke momenten van de tweede helft betrokken. Eerst gaf hij een sublieme pass op Marco van Ginkel, die hoog over schoot, en even later vond hij de Schotse goalie op zijn weg.

Een kwartier voor tijd kreeg ook Schotland een kans, maar Jeroen Zoet toonde zich een bekwame doelman.