Rotterdam kandidaat voor Jeugdspelen 2018

Peterselieman

Rotterdam is kandidaat voor de Olympische Jeugdspelen van 2018. Sportkoepel NOC*NSF heeft de stad woensdag voorgedragen. In juni volgend jaar maakt het Internationaal Olympisch Comité (IOC) bekend op wie de definitieve keuze is gevallen. De Jeugdspelen is een internationaal sportevenement voor sporters van 14 tot 18 jaar.

Rotterdam moet zich voor 15 oktober officieel aanmelden bij het IOC. In januari 2013 stelt het comité een shortlist op van alle steden die zich hebben aangemeld. Het is nog onduidelijk van welke steden de Maasstad concurrentie kan verwachten.

NOCNSF-voorzitter André Bolhuis reageert verheugd. "We zijn blij in Rotterdam zo'n enthousiaste partner voor dit mooie evenement te hebben gevonden." De gemeente Rotterdam ziet het evenement als stimulans voor de jongeren in Nederland. "Deze Olympische Spelen bieden een geweldige kans om de talenten van onze jongeren aan te spreken en te ontwikkelen", aldus wethouder Antoinette Laan.

De eerste editie van de Jeugspelen werd in 2010 in Singapore gehouden, de tweede in de Chinese stad Nanjing. In 2012 werd de eerste wintereditie georganiseerd in het Oostenrijkse Innsbruck.