Van Veldhoven vertrekt komende zomer bij Roda

Frank (franklop)

Harm van Veldhoven vertrekt aan het einde van het seizoen bij Roda JC. De 49-jarige trainer is toe aan een nieuwe uitdaging. Dat meldt de eredivisionist woensdag op zijn website. Van Veldhoven stond sinds november 2008 aan het roer bij Roda, waar hij de taken van Raymond Atteveld overnam.

Van Veldhoven haalde in zijn eerste seizoen de finale van de KNVB Beker met Roda, maar daarin werd verloren van Feyenoord. Een jaar later wist de Limburgse club ternauwernood degradatie af te wenden. Van Veldhoven leidde zijn ploeg vorig seizoen naar een knappe zesde plaats.

"Ik heb in Kerkrade altijd veel respect gevoeld. We hebben samen prachtige prestaties neergezet. Ik wens de club voor de toekomst heel veel succes", zei van Veldhoven, die na Ruud Brood van RKC Waalwijk de langst zittende trainer in de Eredivisie is.

Technisch directeur Gerard Wielaert had de trainer graag langer in Limburg gehouden. "De samenwerking tussen Roda en Harm is er een om trots op te zijn en het heeft beide partijen veel goeds gebracht. Wij wilden dit graag continueren, maar Harm heeft hierin een ander besluit genomen."