Ribéry wil loopbaan beëindigen bij Bayern

Redactie

Franck Ribéry wil zijn carrière afsluiten bij Bayern München. Dat zegt de Franse vleugelaanvaller in een interview in het voetbaltijdschrift France Football.

"Ik denk niet aan een vertrek", stelt Ribéry, die bezig is aan zijn vijfde seizoen in Beieren. De 48-voudig international noemt Bayern 'zijn tweede familie'. "Mijn vrouw en kinderen zijn gelukkig in München", legt hij uit. "Ik ben bijna 29 jaar, heb een contract tot 2015 en heb net een mooi huis gekocht." Ook is hij bevriend met Bayern-verdediger Daniel van Buyten, die in de buurt woont.

Scarface kwam in de zomer van 2007 over van Olympique Marseille en scoorde sindsdien 64 goals in 176 wedstrijden. De fans waarderen zijn prestaties. "Ik ben populair, bij Bayern en in Duitsland", zegt hij. "Ik houd ervan."

Bayern staat momenteel tweede in de Bundesliga met vier punten achterstand op landskampioen Borussia Dortmund. Toch heeft Ribéry ook een ander belangrijk doel. "De komende Champions Leaguefinale wordt afgewerkt in de Allianz Arena", doelt hij op de thuishaven van Bayern. "Ik hoop dat 2012 een geweldig jaar wordt voor mij."