Voeckler: "Renners kunnen mij niet uitstaan"

Frank (franklop)

Thomas Voeckler is nou niet bepaald de meest favoriete coureur van het wielerpeloton. De Fransman, afgelopen jaar nog vierde in de Tour de France voelt zich daardoor het zwarte schaap in het peloton.

"De laatste jaren ben ik de populairste renner van Frankrijk. Maar tegelijk kunnen negen op de tien renners mij niet uitstaan", zei de renner van Europcar tegen L'Équipe. "Ik had dat al snel door, vanaf 2005. Het jaar daarvoor had ik tien dagen de gele trui gedragen in de Tour, maar volgens velen was ik die grote aandacht niet waard."

In 2006 had hij een aanvaring met de Belg Tom Boonen. "Op het moment dat ik wilde aanvallen, sloeg hij me hard op mijn rug. Ik was de kleine Fransman die je kon slaan omdat ik dertig centimeter kleiner ben dan hij. Maar wat ook je palmares is, niemand heeft het recht zoiets te doen bij een renner die wil aanvallen. Ik kan het niet vergeten. Anderen dreigden hun drinkbus naar me te gooien als ik zou aanvallen."

Voeckler, door wielervolgers liefkozend 'Fuckler' genoemd, rijdt graag in beeld en schroomt ook niet zich extra uit te laten zakken om zo wat extra zendtijd te scoren. Daarnaast rijdt hij volgens vele collega's te agressief rond in het peloton.