Schoorel naar tweede ronde Cherbourg

Frank (franklop)

Thomas Schoorel heeft dinsdag de tweede ronde van het challengertoernooi in Cherbourg bereikt. Op het Franse tapijt had de Amsterdamse tennisser zijn handen vol aan Philipp Oswald uit Oostenrijk: 6-7 (9), 6-3, 7-5. Oswald kreeg liefst vijftien breakpunten in de ruim tweeënhalf uur durende partij, maar benutte er geen.

Schoorel kende een moeizame start en moest in zijn eerste opslagbeurt al zes breakpunten wegwerken tegen de lucky loser. De nummer 251 van de wereld verving de Fransman David Guez die zich geblesseerd moest afmelden. Uiteindelijk kwam er een tiebreak en op zijn vijfde setpunt sloeg Oswald toe.

In het tweede bedrijf ging het makkelijker voor Schoorel. Met een vroege break besliste hij de set en dwong hij een derde af. Daarin kreeg Oswald weer eerder breakpunten, maar de Nederlandse nummer 136 van de wereld sloeg op 5-5 toe en serveerde de partij vervolgens uit.

Matwé Middelkoop staat in Casablanca in de tweede ronde. Hij haalde tegen Reda Karakhi een 'double bagel': 6-0, 6-0. De Marokkaan, 1158e op de wereldranglijst, behaalde slechts elf punten in de hele partij die er al na 34 minuten op zat. Middelkoop, de nummer 303 van de wereld, komt in zijn volgende partij uit tegen de Roemeen Adrian Ungur (1).