Draw Something verstoot Wordfeud

Stefan Walthie (StefanW)

Het op het tekenspel Pictionary gebaseerde Draw Something is deze week voor het eerst het populairste spel voor de iPhone. Het houdt bekende spellen als Angry Birds, Where's My Water, Wordfeud en Fruit Ninja achter zich.

Wordfeud was de laatste grote hit waarbij een klassiek bordspel werd omgezet naar smartphones. Draw Something is sinds 14 februari verkrijgbaar voor de iPhone en Android-smartphones.

Volgens verschillende gamemedia kan Draw Something wel eens het Wordfeud van 2012 worden. In het spel moeten online spelers tekeningen van elkaar raden. Hiermee worden punten verdiend. Bij het raden mag de speler alleen gebruikmaken van een select aantal letters om een woord te vormen. Op dit moment is Draw Something alleen te spelen in het Engels.

Het digitale scrabblespel Wordfeud verraste vorig jaar vriend en vijand door oud en jong met elkaar te laten scrabbelen. Volgens techblog BGDNA haalt Bert Huss IT, het Noorse eenmansbedrijf achter Wordfeud, 75 duizend dollar per dag op. Het woordenspel beschikt wel over een Nederlandse woordenlijst.

Draw Something is beschikbaar als gratis spel, waarbij de speler advertenties te zien krijgt. Daarnaast is een betaalde versie verkrijgbaar.


Draw Something verstoot Wordfeud (Foto: Novum)