Alonso: "Ferrari blijft kalm"

Peterselieman

Ferrari lijkt deze Formule 1-winter een van de teams te zijn die qua prestaties tegenvalt. De Italianen hebben voor een agressief ontwerp gekozen van de F2012, maar tot nu toe zijn ze slechts eenmaal bovenaan de tijdenlijst te vinden geweest. Coureur Fernando Alonso maakt zich geen zorgen.

"De media suggereren dat we een slechte voorbereiding kennen en dat de auto om onverklaarbare reden tegenvalt. Maar wij blijven kalm en werken gestaag door. Het is geen kwestie van licht aan het einde van de tunnel zien, want we tasten helemaal niet in het duister," zei Alonso tegen de verzamelde pers.

Daarom maakt de Spanjaard zich geen zorgen. "De auto is inderdaad ingewikkeld, waardoor het allemaal wat langer duurt. Zelfs op de laatste testdag hebben we nog van alles uitgeprobeerd en daar gaan we komende week nog mee verder. Daar zitten ongetwijfeld interessante dingen tussen."

Hoe de kaarten in de Formule 1 daadwerkelijk geschud zijn is volgens de tweevoudig wereldkampioen dan ook nog niet te zeggen. "We zijn niet de snelste op het moment, maar ook zeker niet de langzaamste. Het is onmogelijk om te zeggen hoe iedereen ervoor staat, omdat we nogal volop aan het werk zijn. Ik weet alleen dat we de volgende test beter zullen zijn dan afgelopen weken en hopelijk hebben we in Australië een competitieve auto."