Meeuwis: "Lokhoff prikkelt spelers positief"

Peterselieman

Het kan verkeren onderin de Eredivisie. VVV-Venlo stond tot de winterstop onderaan, maar onder leiding van de nieuwe trainer Ton Lokhoff werd drie keer op rij gewonnen en gloort plots de hoop dat de gevreesde nacompetitie mogelijk nog ontlopen kan worden.

"Lokhoff is duidelijk naar de spelers en vraagt normale dingen. Hij eist ook discipline, waarbij hij niet doordraaft. Neem Yanic Wildschut. Hij was voor de winterstop net zo snel en vaardig met de bal als hij afgelopen zaterdag liet zien. Maar nu komt het eruit en dat is zeker de verdienste van de trainer. Hij prikkelt ons op een positieve manier," zei aanvoerder Marcel Meeuwis die dan ook meer dan tevreden is over de opvolger van Glen de Boeck.

De VVV-spelers hebben dan ook veel vertrouwen getankt. "Best mogelijk dat als we de volgende twee wedstrijden verliezen, iedereen zal roepen dat het gewoon geluk is geweest. Maar daar geloof ik niet in. Als ik zie hoe we nu spelen, dreigend in de aanval, met veel meer overleg in het veld en ook achterin de boel beter op orde, dan kan ik me niet voorstellen dat onze overwinningen toevalstreffers waren."

Het aantrekken van Ismo Vorstermans, Jeffrey Leiwakabessy, Steven Berghuis en Danny Holla heeft volgens Meeuwis bijgedragen aan het succes. De aanvoerder zegt dat hij zelf hierdoor ook beter is gaan presteren. Hij blijft echter het doel van het team voorop stellen. "Handhaven in de eredivisie blijft ons doel, maar we verkeren nu in een positie dat we nacompetitie kunnen ontlopen. Dat zou uiteraard heel mooi zijn. Onze belangrijkste concurrenten zijn NAC, N.E.C. en ADO Den Haag en die krijgen we nog thuis, maar er komen ook nog lastige uitwedstrijden. We kunnen onze borst natmaken."