Vissersboot sleept stuurloze Costa Allegra

Redactie

Een Frans visserschip heeft het op de Indische Oceaan op drift geraakte cruiseschip Costa Allegra op sleeptouw genomen. Dat meldde de Britse omroep BBC dinsdag.

De schepen hebben koers gezet naar het nabijgelegen eilandje Desroches. De passagiers gaan daar van boord. Ze worden daarna overgebracht naar de hoofdeilanden van de Seychellen. Aan boord zijn 413 bemanningsleden en 636 passagiers, onder wie 135 Italianen en 127 Fransen.

De Costa Allegra werd maandag getroffen door een brand in de machinekamer. De bemanning wist de brand onder controle te brengen. Niemand raakte gewond, maar het schip verloor zijn voortstuwing en zit zonder verlichting en air-conditioning.

Volgens de BBC zou het zeker tot dinsdagmiddag duren voordat de eerste sleepboot de Costa Allegra kon bereiken. Het cruiseschip is van de rederij Costa Crociere, die ook eigenaar is van de Costa Concordia. Dat gigantische cruiseschip schip kapseisde in januari voor de kust van Toscane. Waarschijnlijk kwamen daardoor 32 mensen om het leven