Omgebracht meisje Nootdorp kende verdachte niet

Harry

Het 15-jarige meisje dat zaterdagochtend dood op straat werd aangetroffen in Den Haag, kende de 25-jarige verdachte niet. Hoewel het nog vroeg in het onderzoek is, is daar niets van gebleken, zegt een politiewoordvoerder zondag.

Het meisje uit Nootdorp is door een misdrijf om het leven gekomen. De politie kreeg zaterdag rond 07.10 uur een melding dat ze roerloos lag in de Goudenregenstraat. Hoe ze om het leven is gebracht, is nog onduidelijk.

De 25-jarige man meldde zich later bij de politie. Hij is zondag verhoord, maar nog niet uitgebreid, aldus de politiezegsvrouw. "Het is een heel precair onderzoek. We zijn druk bezig met getuigenverklaringen en forensisch onderzoek."

Het slachtoffer is volgens lokale media zondag herdacht door de Haagse rugbyvereniging HRC, waar ze lid van was. Ondanks de vakantie houdt het Maerlant Lyceum in Den Haag maandag een besloten bijeenkomst in verband met haar dood. Het meisje zou vrijdagavond in Den Haag gaan stappen met een vriendin, maar die zou haar kwijt zijn geraakt.