Uitslag AZ - sc Heerenveen

Peterselieman

AZ en sc Heerenveen hebben in een aantrekkelijke topper in de Eredivisie met 3-3 gelijkgespeeld. Hierdoor lopen de ploegen twee punten achterstand op PSV op dat eerder vandaag Feyenoord met 3-2 wist te kloppen.

AZ en Heerenveen waren aan elkaar gewaagd en dat was in het eerste half uur van de wedstrijd te merken, omdat beide ploegen niets weggaven, al was AZ'er Maher dichtbij een doelpunt, maar zijn schot mislukte. Daarna wist Altidore te scoren door met de rug naar het doel de bal aan te nemen, te draaien en te scoren. Plots was AZ de bovenliggende partij, waarbij er ook nog kansen voor Marcellis en Holman te noteren vielen.


Holman (AZ) probeert Schmidt (links) van zich af te houden. Op de achtergrond kijkt Gouweleeuw toe (Foto: Pro Shots)

Ook na rust was de wedstrijd in evenwicht, waarbij Heerenveen via een gelukkige goal van Djuricic op gelijke hoogte kwam. AZ werd wakker, want nauwelijks drie minuten later zette de Amerikaan de Alkmaarders weer op voorsprong. Hij had daarna ook de 3-1 moeten aantekenen, maar miste, net als Falkenburg.

Uit het niets kwam Heerenveen een kwartier voor tijd via Dost na een fout van doelman Esteban langszij. De Friezen gingen gesterkt door dit doelpunt op zoek naar een voorsprong en die kwam er via een stift van Narsingh. Aan de andere zijde zorgde Falkenburg snel daarna voor de gelijkmaker. AZ ging nog op zoek naar de zege, maar verder dan 3-3 kwamen beide ploegen niet meer.

AZ

3 - 3

sc Heerenveen

 26' Altidore
 58' Altidore
 83' Falkenburg
   55' Djuricic
 76' Dost
 81' Narsingh
 
 Gele kaart: Kums (sc Heerenveen)
 
Stadion: AZ Stadion, Alkmaar
Toeschouwers: 16.763
Arbiter: Kuipers
 
Opstelling:   Opstelling:
Esteban
Marcellis
Klavan
Viergever
Poulsen
Maher
Falkenburg
Elm
Beerens
Altidore
Holman (Gudmundsson/84)
  Vandenbussche
Schmidt
Gouweleeuw
Zomer
Breuer
Kums (Roorda/74)
Djuricic (Assaidi/62)
Elm
Narsingh
Dost
Van La Parra (Sibon/62)