[Premier League] Arsenal klopt Spurs na 0-2 achterstand

Peterselieman

Arsenal heeft zondagmiddag de Noord-Londense derby tegen Tottenham Hotspur gewonnen. In het Emirates Stadium werd het 5-2. De bezoekers kwamen via Louis Saha en Emmanuel Adebayor op een 0-2 voorsprong, maar door goals van Bacary Sagna, Robin van Persie, Tomas Rosicky en Theo Walcott (2x) boekte Arsenal alsnog een ruime zege.

De wedstrijd ontvouwde zich vanaf het beginsignaal tot een waar spektakelstuk. Al na vier minuten kwamen de Spurs op voorsprong, door een van richting veranderd schot van spits Saha. Arsenal ging vol overgave op jacht naar de gelijkmaker. Van Persie was tweemaal dicht bij, maar Rosicky kreeg de grootste kans. Zijn kopbal werd gekeerd door goalie Brad Friedel.

Op de counter kwam Tottenham tegen de verhouding in op 0-2. Een schwalbe van Gareth Bale leverde de bezoekers een penalty op, die vervolgens door Adebayor werd benut.

Binnen twee minuten kwam Arsenal op gelijke hoogte. Vijf minuten voor rust kopte Sagna binnen, nadat Van Persie even daarvoor de paal had geraakt. Twee minuten later kreeg de Oranje-international alsnog zijn treffer. Van Persie schoot van buiten het strafschopgebied knap raak.

Na rust mocht Rafael van der Vaart zijn entree maken. Het deed het spel van Tottenham geen goed. Al na vijf minuten zorgde Rosicky op aangeven van Sagna voor de 3-2. De pret was daarna nog niet op. Door twee treffers van Walcott liep Arsenal uit naar 5-2.

Door de zege achterhaalt Arsenal stadsgenoot Chelsea op de vierde plaats. Beide clubs hebben 46 punten uit 26 wedstrijden. Nummer drie Tottenham heeft zeven punten meer.