Cavendish winnaar Kuurne - Brussel - Kuurne

Frank (franklop)

Wereldkampioen Mark Cavendish heeft Kuurne - Brussel - Kuurne op zijn naam geschreven. De wereldampioen van Sky was verreweg de sterkste in de massasprint. Hij bleef Yevgheni Hutarovich en Kenny van Hummel voor.

Lang reed een kopgroep van zeven vooruit, maar deze werd na de Oude Kwaremont door een groep van twintig renners bijgehaald. Daarbij zaten onder andere de nummers twee en drie van gisteren; Tom Boonen en Juan Antonio Flecha. Het groepje kreeg een minuut voorsprong op het peloton, waarin Vacansoleil en Lotto-Belisol het achtervolgende werk deden.

In de kopgroep was de samenwerking, mede door de aanwezigheid van ploeggenoten van Mark Cavendish, niet ideaal. Op een kleine 50 kilometer van de streep werd de groep ook gegrepen. Daarna mocht er een kleine groep wegrijden, met daarbij Niko Eeckhout, Wouter Mol en Sylvain Chavanel. Team Sky (Cavendish) hield het gat binnen de perken en gaf maximaal een minuut prijs.

Op vijf kilometer van de aankomst werd de groep ingegrepen en was de massasprint een feit. Daarin bleek Cavendish verreweg de sterkste, voor Hutarovich en Van Hummel.