Flinke files van en naar skigebieden

Redactie

Op de wegen van en naar de Europese wintersportgebieden staan lange files. Dat meldt de ANWB zaterdagochtend. Aan het einde van de middag wordt de grootste drukte verwacht.

Nederlanders in het zuiden en midden van het land, voor wie de vakantie voorbij is, keren dit weekeinde terug naar huis. Wintersportgangers uit het noorden van het land vertrekken juist.

In Oostenrijk staat de langste file op de A10 van Salzburg naar het noorden. Daar staat dertig kilometer langzaam rijdend en stilstaand verkeer. Bij de grensovergang bij Kufstein op de weg tussen Innsbruck en Rosenheim staat nog eens twintig kilometer file vanwege terugkerende wintersporters.

Door vertrekkende skiërs en snowboarders loopt het vast op de A7, die in Oostenrijk overgaat in de B9. Op de Fernpas staat 20 kilometer file. Tussen München en Salzburg staat het vast in beide richtingen.

In Frankrijk staan er twee files van beide twintig kilometer op de A43 tussen Lyon en de Alpen. Op de A40 tussen Mâcon en Genève staan twee plukken file van ieder vijftien kilometer. In Zwitserland vallen de files mee.