Van der Garde nog een seizoen in de GP2

Peterselieman

Giedo van der Garde zal nog een seizoen in de GP2 Series gaan racen. De Nederlander zal uit gaan komen voor Caterham, het team waar hij in de Formule 1 ook al derde coureur van is. De coureur maakte het nieuws via Facebook bekend.

"De combinatie van het testen voor Caterham in de Formule 1 en racen voor Caterham Racing in de GP2 is voor mij ideaal. Ik zal hierdoor tijdens alle raceweekends aanwezig zijn bij het Formule 1-team, en daarnaast een compleet seizoen in de GP2 rijden," zei Van der Garde die aan zijn vierde GP2-seizoen zal gaan beginnen. Twee keer werd hij in de titelstrijd zevende en vorig jaar eindigde hij als vijfde. Hij heeft in totaal in deze raceklasse drie keer gewonnen en twaalf podiumplaatsen behaald.

Van der Garde is blij dat hij naast de positie van derde coureur bij Caterham, waarbij hij enkele vrijdagen in actie mag komen, ook nog aan racen toe zal komen. "Het is ideaal om Formule 1-ervaring op te doen en gelijktijdig in de GP2 te racen, want dat zal me scherp houden. Ik ben erg blij dat mijn agenda voor 2012 zo vol is."

Naast Van der Garde zal ook Nigel Melker racen in de GP2. Hij sloot al eerder een overeenkomst met Ocean Racing.