Sacha Baron Cohen toch naar Oscars

Redactie

Sacha Baron Cohen is meer dan welkom bij de Oscars, ook als hij verkleed gaat als het hoofdpersonage van zijn nieuwe komedie The Dictator. Dat zei de producent van de show, Brian Grazer, tegen de Amerikaanse show Extra.

"We vinden het fantastisch als hij komt en als The Dictator over de rode loper gaat. Tenzij hij op het laatste moment van gedachten verandert", aldus Grazer.

Eerder deze week liet de Academy of Motion Picture Arts and Sciences weten absoluut geen zin te hebben in de door Baron Cohen aangekondigde promotiestunt voor The Dictator. Daarop bedreigde de 40-jarige komiek in de huid van zijn personage admiraal generaal Aladeen de organisatie achter de Oscars. In een videoboodschap, waarin Baron Cohen een opgeplakte baard en legerkostuum droeg, zei hij onder meer dat hij de organisatie zou straffen als hij voor zondag geen tickets zou hebben voor de show.

Nadat hij vernam dat hij toch welkom is, reageerde hij verheugd op de website van The Dictator. "Wij hebben gezegevierd. We hebben gewonnen van de zionistische slangen van Hollywood. Wat ik wil zeggen, is dat de Academy zich heeft overgegeven en twee tickets en een parkeerpas heeft gestuurd."

De Oscars worden zondagnacht uitgereikt in Los Angeles.


Sacha Baron Cohen toch naar Oscars (Foto: Novum)