'Barça ziet in Javi Martinez opvolger Keita'

Boris (borisz)

FC Barcelona zou Javi Martinez komende zomer willen halen als Seydou Keita de club verlaat. Pep Guardiola zou een zwak hebben voor de speler van Athletic de Bilbao.De 23-jarige Martinez maakte in 2006 de overstap naar Bilbao en speelde sindsdien meer dan tweehonderd officiële wedstrijden voor de club.

Volgens El Mundo Deportivo ziet Barça het wel zitten in de Spanjaard, maar is een overstap een lastige zaak. In het contract van de international zou een clausule zijn opgenomen, die hem pas bij een bod van veertig miljoen euro laat vertrekken.

Bilbao is aan een uitstekend seizoen bezig in de Primera División en zou geen reden zien om Martinez te verkopen. De club presteert volgens het Spaanse medium ook op financieel gebied naar behoren en zou de speler daarom het liefst aan zijn contract houden. Hij ligt nog tot medio 2016 vast bij de Basken.

Martinez is sinds de overstap van Osasuna B naar Athletic de Bilbao een vaste waarde. In competitieverband kwam hij al tot honderdnegentig opwachtingen in de hoofdmacht. Daarin trof hij 22 keer doel.