Strauss-Kahn niet welkom bij Britse studenten

Redactie

Op de Britse universiteit Cambridge is onrust ontstaan over een gepland bezoek van voormalig Frans toppoliticus Dominique Strauss-Kahn. Honderden studenten willen dat de uitnodiging aan de 62-jarige Strauss-Kahn wordt ingetrokken.

De gewezen IMF-topman spreekt op 9 maart bij een debatingclub op de universiteit over de wereldeconomie. Boze studenten eisen nu dat Strauss-Kahn wordt geweerd. Zij vinden het ongepast om de Fransman een podium te geven, omdat het een klap zou zijn voor slachtoffers van seksueel geweld. De politicus is het afgelopen jaar diverse malen in opspraak geraakt door zijn seksuele uitspattingen.

Hoewel een petitie tegen de komst van Strauss-Kahn zaterdag al zeker 362 handtekeningen telde, ziet de debatclub geen reden om de uitnodiging in te trekken. "Hij is uitgenodigd omdat hij een fascinerende persoon is met grote kennis van dit veld", liet de voorzitster weten. Ze benadrukte dat de uitnodiging niet moet worden uitgelegd als steun voor de in opspraak geraakte oud-politicus.

Ophef door bezoek Strauss-Kahn aan Cambridge
Ophef door bezoek Strauss-Kahn aan Cambridge (Foto: ANP)