Brawn: "W03 nog geen winnaar"

Peterselieman

Mercedes AMG-teambaas Ross Brawn vindt dat de nieuwe W03 nog niet in staat is om races te winnen. De Brit trekt deze conclusie na de testweek in Barcelona waarbij de auto voor het eerst echt aan de tand is gevoeld.

"Ik denk niet dat de W03 al een winnende auto is, dus aan zeges denken we nog niet. Aan de andere kant geloof ik wel dat de nieuwe auto op dit moment al een aanzienlijke stap vooruit is ten opzichte van zijn voorganger. We staan er echt veel beter voor dan twaalf maanden geleden en ik denk dat iedereen ook wel kan zien dat deze auto een goede basis is die ons mogelijkheden biedt," zei Brawn tegen Autosport.

"Op dit moment is het belangrijkste echter dat er zo te zien niks wezenlijks mis is met de W03. We hebben geen grote problemen gehad en alles lijkt prima te werken. Zoiets kan natuurlijk altijd nog de kop op steken, maar vooralsnog gaat alles goed en kunnen we dus beginnen met het werk om de auto sneller te maken," zei de Brit die in het duister tast ovre waar zijn team nu staat ten opzichte van de concurrenten.