Generaal Aladeen bedreigt bestuur Academy Awards

René (MrManiak)

Gisteren maakten wij melding van het besluit van de Academy of Motion Picture Arts & Sciences om Sacha Baron Cohen als dictator Aladeen niet op de Oscars te laten verschijnen. De generaal heeft vandaag middels een video gereageerd op deze kwestie, waarin hij furieus over de beslissing.

Tijdens Today Show van donderdag 23 februari dankt Sacha Baron Cohen als de generaal de academie voor het ontnemen van zijn vrijheid van meningsuiting. Toch waarschuwt hij de groep dat als hij voor zondag 12:00 zijn tickets niet ontvangt er bepaalde consequenties te verwachten zijn.

De film The Dictator draait om generaal Aladeen (Sacha Baron Cohen), een Arabische alleenheerser die zijn inspiratie van het boek Zabibah and the King door Saddam Hoessein heeft. De generaal heeft de leiding over het land Wadiya, die hij bij de Verenigde Naties in New York probeert te verdedigen. Tijdens deze toespraak wordt Aladeen ontvoerd door mensen van zijn eigen dienst, die een dubbelganger van hem inzetten om Wadiya te democratiseren. Het is nu aan de gevallen generaal om te ontsnappen en weer terug aan de macht te komen van zijn geliefde land.

The Dictator verschijnt op 11 mei in de Amerikaanse bioscopen. Naar verwachting is de film op 16 mei in Nederland te zien.