Basketbalgame terug naar oude naam

Stefan Walthie (StefanW)

Uitgever Electronic Arts heeft besloten de oude naam van zijn basketbalgames weer te gaan gebruiken. Het gamebedrijf komt in het najaar met NBA Live 13. De laatste NBA Live verscheen in 2009. Een jaar later werd het spel hernoemd, maar NBA Elite 11 werd vanwege zijn gebrekkige kwaliteit op het laatste moment geschrapt. Daarna is geen basketbalgame meer verschenen.

Waarom EA afscheid neemt van de naam NBA Elite is niet bekend. Waar NBA Live altijd draaide om de simulatie van de sport, wilde het gamebedrijf zich met NBA Elite richten op het uitvoeren van trucjes en schijnbewegingen.

De enige basketbalgame die de laatste twee jaar door EA is uitgegeven is het absurde NBA Jam. Hierin spelen gamers wedstrijden met twee figuurtjes per team, staan ballen in vuur en vlam en kunnen spelers huizenhoog springen.

Concurrent 2K Sports heeft de afgelopen twee jaar vrij baan gehad. NBA 2K12 en NBA 2K11 kregen goede kritieken. Van NBA 2K12 is een recordaantal spellen verkocht, namelijk vier miljoen exemplaren.


Basketbalgame terug naar oude naam (Foto: Novum)