Jai Courtney in nieuwe Die Hard film

dekatophetspek

De Australische acteur Jai Courtney (Spartacus: Blood and Sand, One Shot) is toegevoegd aan de cast van de nieuwe Die Hard film. Courtney gaat John 'Jack' McClane Jr, zoon van actieheld John McClane (Bruce Willis), spelen in A Good Day to Die Hard, het vijfde deel in de succesvolle reeks. De film zal worden uitgebracht door 20th Century Fox.

Courtney kreeg de rol nadat er maanden naar een geschikte acteur was gezocht. Hij moest het bij de casting opnemen tegen onder meer Aaron Paul (Breaking Bad), Ben Foster (30 Days of Night), Paul Dano (There Will Be Blood), Milo Ventimiglia (Heroes) en Paul Walker (Fast Five).

In de film moet John McClane naar Moskou, waar zijn zoon in problemen is geraakt. Een duidelijk geval van een appel die niet ver van de boom is gevallen. Jack blijkt echter een nog grotere lastpost dan zijn vader. Ondanks hun meningsverschillen moeten de twee samenwerken om er voor te zorgen dat ze in leven blijven en de rest van de wereld ook nog eens weten te redden.

John Moore (Flight of the Phoenix, Behind Enemy Lines) gaat de film regisseren. Opnames voor de film zullen in april aanvangen. A Good Day to Die Hard zal vanaf 14 februari 2013 in de bioscopen gaan draaien.