Imponerende trailer voor The Raid

dekatophetspek

Liefhebbers van martial arts films opgelet. Er is een behoorlijk indrukwekkende trailer verschenen voor de Engelstalige markt, voor Serbuan maut (The Raid Redemption), de nieuwste film van Gareth Huw Evans.

In de harde politiefilm draait het om een groep van 20 SWAT agenten die opgesloten raken in een 30 verdiepingen tellend gebouw, samen met een machtige drugsbaas en zijn leger van moordenaars en ander tuig. De agenten moeten zich omhoog zien te vechten naar de bovenste verdieping van het gebouw en moeten het daarbij opnemen tegen een stormvloed van moordenaars, verkrachters en dieven, vastberaden om de dienaren van de wet tegen te houden.

Gareth Huw Evans maakte naam in 2003 met zijn kortfilm Samurai Monogatari, die geheel in Japans was opgenomen. In 2006 maakt Evans zijn speelfilmdebuut met Footsteps. The Raid was vorig jaar voor het eerst te zien op het Toronto International Film Festival waar de film werd beloond met een Midnight Madness Award. Waarom het woord 'Redemption' aan de titel is toegevoegd is onduidelijk.


De veelbelovende trailer voor The Raid Redemption.