Mancini accepteert excuses Tévez

Peterselieman

De kou tussen Manchester City-manager Roberto Mancini en aanvaller Carlos Tévez is uit de lucht. De 28-jarige Argentijn excuseerde zich dinsdag voor zijn geweigerde invalbeurt tegen Bayern München en zal daarom binnenkort weer aan spelen toekomen.

"Ik heb zijn verontschuldigingen geaccepteerd. Ik ben blij met wat hij heeft gezegd. We zullen snel overleggen. Ik denk dat hij voordat hij weer kan worden ingezet twee, drie weken moet trainen," zei Mancini tegen de BBC. Nadat Tévez de invalbeurt weigerde wilde de coach geen beroep meer op zijn aanvaller doen. Tévez verbleef hierna drie maanden in Argentinië en een gewenste transfer naar clubs als AC Milan, Internazionale en Paris Saint-Germain ketste deze winter af, waardoor beide partijen weer tot elkaar veroordeeld waren.

Eerder deze week plaatste City zich voor de achtste finales van de Europa League. Voor deze competitie is Tévez niet ingeschreven door zijn club. "Maar in de competitie hebben we nu vier goede aanvallers. Als Carlos, Sergio Agüero, Mario Balotelli en Edin Dzeko op dreef zijn, zijn we heel moeilijk af te stoppen," zei Mancini die weet dat hij ze alle vier nodig heeft om in de Premier League de twee punten voorsprong op Manchester United te verdedigen.