De multiplayer van Kid Icarus; Uprising

Johan (DragonFodder)

Meer dan 25 jaar na het originele Kid Icarus verschijnt binnenkort het nieuwste deel, Kid Icarus: Uprising, voor 3DS. Vandaag heeft Nintendo een aantal details over de multiplayer-modus vrijgegeven. Een overzicht:

Light vs. Dark: Speel in twee teams van 3 spelers tegen elkaar, waarbij het doel is om de energiemeter van de tegenstander leeg te maken. Hierna verandert de laatste tegenstander van het verslagen team in een engel. Als de engel verslagen is, is de match gewonnen.

Free-for-all: De bekende deathmatch-variant, waarbij 6 spelers het tegen elkaar opnemen om de hoogste score te bemachtigen.

Match Set-up: De hiervoor genoemde speltypen zijn beide speelbaar via de wifi-connectie van 3DS en online als een breedbandverbinding voorhanden is. Als minder dan zes spelers zich aanmelden worden de overige plekken ingenomen door computergestuurde tegenstanders. Het is mogelijk verschillende parameters te wijzigen voor de start van het gevecht, zoals spelduur, het niveau van de a.i., beschikbare wapens en handicaps.

Wapens en wapenfusie: Het brede arsenaal aan wapens dat spelers kunnen verzamelen in de singleplayer, kunnen ze ook gebruiken tijdens multiplayer-gevechten. Spelers kunnen in een multiplayer-spel ook nieuwe wapens verdienen en combinaties van wapens en krachten kiezen. Daarnaast is het mogelijk twee verschillende wapens te fuseren bij het Arms Altar, wat resulteert in een krachtiger wapen, waarin het beste van de twee gebruikte wapens gecombineerd wordt.

StreetPass: Via de StreetPass-functie van Nintendo 3DS kunnen spelers één van hun wapens uitwisselen met andere bezitters van het spel. Het gekozen wapen verandert in een Weapon Gem. Ontvangen Weapon Gems kunnen met betaling van Harten worden omgezet naar echte wapens. Ook Weapon Gems kunnen gefuseerd worden om een sterker wapen te creëren.

Kid Icarus: Uprising komt op 23 maart uit voor 3DS.

Met dank aan Jesse_ voor het filmpje!