Hobbit acteur in verfilming YouTube serie Svengali

dekatophetspek

Martin Freeman (The Hobbit, Sherlock), Vicky McClure (This Is England) en Michael Smiley (Kill List) hebben en rol gescoord in de verfilming van de populaire YouTube serie Svengali. De komische bewerking van de hit serie zal worden uitgebracht door Root Films, aldus Screen Daily.

In het verhaal volgen we de belevenissen van een Welshman (Jonny Owen) die naar Londen reist met als doel de manager van de coolste band ter wereld te worden. Owen en Co-schrijver Dean Cavanagh produceerden inmiddels negen webisodes van de serie waarin we naast echte muzikanten en allerlei figuren uit de muziekwereld ook bekende Britse acteurs zien zoals Jodie Whittaker (Attack the Block), Sean Harris (The Borgias) en Matt Berry (The IT Crowd).

Freeman was al eerder te zien in de online serie en zal binnenkort in een cameo terugkeren in de serie, die hij tussen opnames voor The Hobbit zal maken in Nieuw-Zeeland. De film is eveneens het regiedebuut van John Hardwick. Vanaf volgende week zal men zes weken lang opnames voor de film maken in Londen.


Svengali.