Moutinho vindt Porto-verlies bedrieglijk

Niels (DerMeister)

João Moutinho werd met FC Porto met 4-0 verslagen door Manchester City. Hij vindt het resultaat geen goede weerspiegeling van de wedstrijd.

De Portugese titelhouder van de Europa League wist dat het flink aan de bak moest na de 2-1 nederlaag in eigen huis. Maar na negentien seconden lag de eerste tegentreffer al in het doel en leek alle hoop vervlogen. "Natuurlijk verwachtten we geen tegengoal na amper twintig seconden", vertelde hij Sporttv. "Maar we reageerden uitstekend daarop en ik vind het uiteindelijke resultaat erg bedrieglijk."

"Manchester City heeft een geweldig stadion, geweldige spelers. We deden alles om door te gaan, maar we misten het geluk. Zeker in de eerste helft, toen we hen terugdrongen op eigen helft." De middenvelder hekelt het optreden van scheidsrechter Wolfgang Stark, die onder meer Rolando rood gaf een kwartier voor tijd. "Wij kregen veel gele kaarten voor in totaal tien overtredingen, terwijl Manchester City voor dertig overtredingen slechts één keer geel kreeg."