Bruyneel: "Controle in Tour lastiger zonder Contador"

Peterselieman

Het ontbreken van de geschorste Alberto Contador zal zijn weerslag hebben op het verloop van de komende Tour de France, zo verwacht de teammanager van Leopard-Nissan-Trek Johan Bruyneel. Hij denkt dat het controleren van de koers nu lastiger te controleren zal zijn.

"Zijn afwezigheid betekent niet dat onze plannen veranderen. Maar de wedstrijd zal ongetwijfeld lastiger te controleren zijn. Ik hoorde Evans zelfs zeggen dat het zonder Alberto nu lastiger zal zijn om de Tour te winnen," zei Bruyneel die met Andy Schleck een van de favorieten in huis heeft in het La Dernière Heure. Ook broer Fränk kan weer hoge ogen gooien.

"We hopen dat Andy goed is in de klassiekers, maar zijn enige doel dit seizoen is de Tour. Dat zal voor zijn broer niet anders zijn, al lees ik dat sommigen denken dat Fränk een rol van betekenis kan spelen in de Giro," zei de Belgische teammanager die weet dat beide renners met hun voorbereiding op schema liggen. "Andy zijn voorbereiding ligt op schema. Na Parijs-Nice rijdt hij het Critérium International. Daarna maken we de balans op."