Orlando Bloom in verfilming Zulu

Viktor (Trinitrobenzeen)

Sinds Pirates Of The Caribbean is Orlando Bloom een aantal keer opnieuw verschenen op het witte doek, maar nu speelt er voor hem een veelbelovend nieuw project. Binnenkort is hij te zien in de verfilming van het boek Zulu, dat door Caryl Férey is geschreven en is aangepast door Jerome Salle.

Dit is echter niet dezelfde Zulu als de filmklassieker van Michael Caine. Het verhaal van deze recente versie speelt zich af in Zuid-Afrika en draait om de lokale politie van Kaapstad, die opeens vollop in de aandacht staat zodra er een 18-jarig meisje is vermoord. De moord is vooral een media-hype aangezien het slachtoffer de dochter is van een van de spelers van rugbyteam Springboks, een kampioenschapwinnend team.

Ook zal acteur Djimon Hounsou, bekend van de film Gladiator, van de partij zijn. In Zulu speelt hij het hoofd van afdeling Moordzaken, waar de agent die gespeeld zal worden door Orlando Bloom gesitueerd is.

Het script laat de duistere wereld van drugs en gangs aan bod, samen met de manier hoe de apartheid nog steeds in de stad heerst, lang na de afschaffing van de wet.

Naar verwachting verschijnt Zulu in 2013 in de bioscoop.


Orlando Bloom zal te zien zijn in Zulu