Bloederige bruiloft in [REC] 3: Génesis-trailer

René (MrManiak)

Een Spaanstalige trailer van de film [REC] 3: Génesis is vandaag op YouTube verschenen. Het nieuwe deel in de bloederige filmreeks speelt zich deze keer af op een bruiloft, waar er meer wordt aangesneden dan de bruidstaart.

De originele REC-crew is terug met een nieuwe cast om te vechten tegen de nog altijd dodelijke virusinfectie. Dit nieuwe hoofdstuk zorgt voor een meer open sfeer door het gebruik van traditionelere, cinematografische filmtechnieken. Hoe anders dit dan ook mag zijn, de ware aard van de film is nog niet vergeten en de kijkers zien het verhaal nog steeds door de lens van een videocamera. De actie en het geweld in [REC] 3: Génesis gaat verder dan de voorgangers, met een verhoogde grens van claustrofobie.

De actie vindt deze keer kilometers van de oorspronkelijke uitbraaklocatie plaats en in het daglicht, waardoor de film een nieuwe dimensie van angst meekrijgt. De infectie heeft het appartementengebouw verlaten en grijpt verwoestend om zich heen. Deel drie smeedt de eerste twee films moeiteloos samen als het virus een bruiloft bereikt. Na een prachtige ceremonie draaien de bruidsgasten een voor een door, met een dodelijk resultaat tot gevolg. Stukje bij beetje wordt verborgen informatie in [REC] en [REC] 2 vrijgegeven waardoor het ontstaan van het virus steeds duidelijker wordt, met deel drie als 'combinatiesleutel' voor de eerste twee delen. Het laatste stukje informatie wordt bekend in het laatste deel van de quadrilogie: [REC] 4: Apocalypse.

[REC] 3: Génesis verschijnt naar verwachting op 4 april 2012 in de Nederlandse bioscoopzalen.