FOK!filmtips van de dag: The Blues Brothers

dekatophetspek

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het op FOK!film.

Over de FOK!filmtip van vandaag hoeven we niet zo moeilijk te doen. Vanavond is om 22.40 uur op RTL7 de klassieker The Blues Brothers te vinden. Dit meesterwerk van John Landis gaat over twee broers Jake en Elwood Blues. Als ze hun oude weeshuis bezoeken horen ze dat er sluiting dreigt vanwege geldtekort. De broers gaan op weg om hun oude band opnieuw op te richten voor een reünieoptreden. Dat dit niet zonder slag of stoot gaat mag duidelijk zijn.

Een heerlijke actiefilm die meer dan eens aan een ouderwetse slapstick doet denken. Landis maakte met The Blues Brothers misschien wel zijn beste film, in elk geval is het de film waarin we de meeste politieauto's ooit in puin gereden zien worden. De cast van de film is ook formidabel te noemen met ijzersterke rollen voor John Belushi, Dan Aykroyd en niet te vergeten James Brown.