Labyad: ''Dit zal ik nooit meer vergeten''

Niels (DerMeister)

Zakaria Labyad heeft van bondscoach Erik Gerets een uitnodiging ontvangen voor het Marokkaanse elftal. Dat vindt de aanvaller van PSV ''geweldig''.

De nog maar 18-jarige Labyad is dit seizoen definitief doorgebroken bij PSV. Dat leverde hem gisteren zijn eerste selectie voor het Marokkaanse elftal op. Labyad is erbij als Marokko het volgende week in een vriendschappelijk treffen opneemt met Burkina Faso.

"Ik vind het geweldig dat meneer Gerets mij voor de eerste keer heeft opgeroepen", reageert Labyad tegen Voetbal International. "Dat is iets wat ik nooit meer zal vergeten."

Labyad kwam eerder al uit voor de Marokkaanse Olympische selectie van bondscoach Pim Verbeek. "Zakaria heeft het bij ons heel goed gedaan. Logisch dat Eric hem een kans geeft", zegt Verbeek, die Labyad sowieso meeneemt naar de Olympische Spelen in Londen.

Labyad heeft dit seizoen vaak een basisplek bij PSV. Het talent kwam deze jaargang tot 21 competitieduels, waarin hij vier keer scoorde. Begin dit jaar flirtte Labyad opzichtig met Sporting Lissabon.