Boilesen opnieuw weken uitgeschakeld

Niels (DerMeister)

Nicolai Boilesen kan opnieuw weken niet in actie komen voor Ajax. Volgens het Algemeen Dagblad heeft de Deense verdediger opnieuw een blessure aan de hamstring opgelopen.

De linksback maakte vorige week in de Europa League-wedstrijd tegen Manchester United zijn rentree na maanden blessureleed. Hij heeft echter opnieuw last van zijn hamstrings, al zou dat dit keer op een andere plaats zijn. Hij miste daardoor ook al de competitiewedstrijd tegen N.E.C. Nijmegen (4-1 winst).

Behalve Boilesen moeten waarschijnlijk ook Theo Janssen en Dmitry Bulykin de return tegen Manchester United aan zich voorbij laten gaan. Janssen kampt al langer met een liesblessure en was gisteren ook ziek. Bulykin is nog niet volledig hersteld van zijn kuitblessure, die hij opliep tegen N.E.C. Nijmegen. Daarin wist de spits nog tweemaal te scoren.

De Rus probeert er echter alles aan te doen om fit te zijn voor donderdag, omdat hij inziet dat hij op zijn leeftijd weinig kans meer krijgt om op zo'n podium in actie te mogen komen.