Van der Aat en Slop steunen plannen Ajax

Peterselieman

Ajax-directeuren Henri van der Aat en Jeroen Slop hebben de plannen van Johan Cruijff bij de club volledig omarmd. Het duo heeft daarom alle besluiten van Martin Sturkenboom teruggedraaid die het werken van het technische hart in de weg konden zitten.

Bij de Amsterdammers bestaat het technische hart uit hoofdcoach Frank de Boer, Dennis Bergkamp en Wim Jonk. Zij krijgen nu weer de administratieve ondersteuning van Coen Jonkerman en Bas Aertsen die eerder hun contracten niet zagen worden verlengd. Ook mag procesmanager Derk de Kloet op De Toekomst tot een bepaald bedrag weer worden ingehuurd.

Verder kan de huidige Marken-coach Said Ouaali een contract voor anderhalf jaar tekenen en wordt hij trainer van de A2. Sturkenboom wilde niet verder gaan dan een half jaar, waarna een door Van Gaal aangestelde trainer het stokje over kon nemen. Door het besluit van Van der Aat en Slop hoeft Jonk niet meer dagelijks een team onder zijn hoede te nemen. Tot slot valt de medische staf onder het technische hart in plaats van dat ze verantwoording aan de directie af moet leggen.