Rutger aangepakt in DWDD

Peter (pberends)

PowNews-verslaggever Rutger Castricum is maandagavond flink aangepakt in de VARA-talkshow De Wereld Draait Door (DWDD). Presentator Matthijs van Nieuwkerk en andere tafelgasten hakten flink in op de PowNed-medewerker.

Castricum was in DWDD om zijn nieuwe boek te promoten, maar het gesprek ging al snel over het aftreden van PvdA-leider Job Cohen. De verhitte discussie werd gevoed toen Castricum antwoordde dat hij ook had bijgedragen aan de val van Cohen. "Ja, natuurlijk", zei de PowNews-reporter.

Als Van Nieuwkerk vervolgens vraagt hoe om te gaan met zijn brutale stijl valt politiek commentator Felix Rottenberg, vanuit het publiek, de heren in de rede: "Jij maakt geen nieuws, het is cabaret en afzeiktelevisie. Het hoort niet bij het vak van een politicus om daarmee om te gaan."

"Nee, wij maken een nieuwsprogramma", verweerde Castricum zich. "Er is een generatiekloof tussen onze kijkers en u, als u van ons programma zou genieten zouden we een probleem hebben."

Vervolgens ging ook gast Frenk van der Linden zich ermee bemoeien: "Het is geen generatiekloof, het is een fatsoenskloof." Terwijl Van Nieuwkerk de discussie probeert af te kappen deelt ook de kritische Jan Mulder nog een cynische sneer uit: "Ik zou meer naar PowNews kijken als je het 'cabaret' iets meer zou doseren. Dan zou je meer kijkcijfers halen."

Maar volgens Castricum zijn de kijkcijfers juist prima: "We hebben anders 300.000 tot 400.000 kijkers." Mulder nam daar geen genoegen mee en richtte zich tot presentator Van Nieuwkerk: "Heb jij dat niet in de derde herhaling van DWDD?"


Rutger aangepakt in DWDD