A. Gyan depressief door gemiste penalty's

Niels (DerMeister)

Het gaat niet goed met Asamoah Gyan. Na het missen van cruciale strafschoppen voor Ghana op zowel het WK 2010 als de afgelopen Afrika Cup, is de spits een mentale inzinking nabij.

Op het WK van 2010 miste de Ghanees vanaf elf meter tijdens de kwartfinales tegen Uruguay in de verlenging een penalty, nadat Luis Suárez de bal met zijn hand uit het doel had geslagen. Uiteindelijk gingen de Zuid-Amerikanen door naar de halve finales, waarin ze verloren van het Nederlands elftal.

Ook vorige maand faalde Gyan van elf meter. Hij miste ditmaal tijdens de halve finales van de Afrika Cup, waardoor Zambia zich uiteindelijk wist te plaatsen voor de eindstrijd. Daarin won Zambia zeer verrassend na strafschoppen van Ivoorkust.

"Ik ben een mentaal wrak", liet Gyan via Twitter weten. "Jullie kunnen vast begrijpen dat het heel moeilijk voor me is, dat ik zulke belangrijke penalty's namens mijn land mis. Daarom ben ik mijn gedachten en emoties aan het ordenen, om hier zo mentaal sterker uit te komen. Ik ben nooit op mijn oude niveau gekomen sinds de kwartfinale van het WK in Zuid-Afrika."

"Ik hoop dat iedereen mij blijft steunen en mij wil helpen om terug te komen, zodat ik met nieuwe kracht weer kan winnen met mijn land", besloot Gyan.