Vermeende ontvoerder wilde soapie in film

Redactie

Ferri Somogyi is onlangs benaderd door de man die vastzit voor het ontvoeren van een 5-jarig meisje in het Brabantse Oudenbosch. De verdachte, Steven B., hoopte hem te strikken voor een van zijn films. De 38-jarige acteur is er behoorlijk van geschrokken.

"Holy shit! Die Steven B. had me paar weken geleden gemaild en deed me rolvoorstel voor z'n film", schrijft Ferri maandagochtend op Twitter. "Blij dat ik afhaakte!" De manager van de GTST-acteur bevestigt dat het om de 26-jarige man uit Roosendaal gaat die mogelijk betrokken is bij de zaak.

Ferri had de aanvraag van B. naar het management doorgestuurd, inclusief het verhaal en een trailer. "Maar na het zien van de trailer hebben wij als management geadviseerd om hier niet op in te gaan omdat dit alles er erg amateuristisch uitzag", laat de manager weten. "Ferri kent hem verder niet en heeft ook nooit contact met hem gehad."

Ook actrice Kimberley Klaver werd benaderd door B. Zij had zondag naar aanleiding van de film zelfs een ontmoeting met de vermeende ontvoerder in de agenda staan, maar B. kwam logischerwijs niet opdagen. De 26-jarige Kimberley is zwaar geschokt door het nieuws, zegt ze op Twitter. "En dan te bedenken dat ik gister met die gast zou meerijden naar de set. Bah! Thank god dat dat niet gebeurd is."

Vermoedelijk gaat het om een film over een jongen die op de middelbare school wordt gepest en uiteindelijk met een vuurwapen zijn school binnenloopt. De Telegraaf meldde maandag dat B. voor White Goat Films de film produceerde. Het bedrijf stelde in de krant niets te weten over zijn arrestatie en noemde hem een 'leuke, normale vent'.

B. ontvoerde het meisje anderhalve week geleden en zette haar een uur later weer af. De politie vermoedt dat hij het slachtoffer seksueel misbruikt heeft.