Monic Hendrickx in film naast Rita Verdonk

dekatophetspek

Monic Hendrickx gaat een rol spelen in de Nederlandse speelfilm Wilhelmus. Dat laat producent Maarten van der Ven maandag weten. Eerder deze maand werd bekend dat oud-politica Rita Verdonk de rol als minister voor Vreemdelingen en Immigratie op zich neemt. Ook De Heideroosjes werken mee aan de film.

De 45-jarige Hendrickx was de laatste jaren te zien in de films Gooische Vrouwen en Lotus en in de dramaserie In Therapie. Zij won tot driemaal toe een Gouden Kalf, de meest prestigieuze filmprijs van Nederland.

Wilhelmus is een tragikomische film over Ahmet, een Turkse vuilnisman in Den Haag. Hij hoopt al jaren op een Nederlands paspoort, pas dan zal hij echt carrière kunnen maken. Dan hoort hij van een nieuwe eis tijdens de naturalisatieceremonie, het zingen van het Wilhelmus. Ahmet kan echter totaal niet zingen.

Hij laat zich bijscholen door enkele maten op de vuilniswagen en een pianiste van wie hij een fotoalbum weet te redden voordat het wordt vermalen in de vuilniswagen. Hendricks speelt de pianiste.

De film staat onder regie van Timur Ismailov die in 2009 afstudeerde aan de filmacademie met de festivalhit Bingo. Deze film is sinds kort op internet te bekijken.


Monic Hendrickx in film naast Rita Verdonk (Foto: Novum)